Is de mol al gevonden?

Zondag werd het langverwachte seizoen van De mol 2019 uitgezonden op VIER. Ook hebben fanatiek 'molloten' de gekste hints en theorieën gevonden, wie weet kloppen ze wel!

 

Voor de eerste opdracht werden de kandidaten opgetakeld tot een hoogte van 50 meter. Om te bepalen wie van de twee moest springen, jongleerde een andere deelnemer met drie balletjes. Uiteindelijk besloten Axel en Ingrid om de sprong niet te wagen. Gelukkig waren Martijn, Joeri en Liesbeth wel moedig genoeg om de sprong te wagen. Verdacht is dat piloot Axel niet durfde springen, terwijl hij beroepspiloot is, die tot 10 km de lucht in zweeft. 

 

Alle deelnemers, toen nog potentiële mollen, hadden voor de eerste aflevering, de opdracht gekregen om te leren jongleren. Terwijl Liesbeth en Joeri de balletjes al na enkele seconden lieten vallen, hield een uiterst geconcentreerde Martijn de balletjes vakkundig in de lucht. Ofwel is hij een natuurtalent, ofwel deed hij heel hard zijn best om de makers zijn capaciteiten als mol te tonen.

 

Toen presentator Gilles de Coster zijn kandidaten meedeelde dat niet 1 maar 3 mensen in aanmerking kwamen om de mol te spelen, stonden de zenuwen strak gespannen. Pokerfaces werden opgezet, een kolfje naar de hand van pokerspelende Joeri. En niemand gaf een krimp toen alle deelnemers, een voor een, de boodschap op hun scherm mochten bekijken. 

 

Toen Gilles de kandidaten polste of de kandidaten blij waren met wat ze te zien kregen, klonk op de achtergrond veel getoeter van auto's. Op zich niet zo heel vreemd, omdat ze in Vietnam meer claxons verslijten dan broeken, maar wel omdat het getoeter enkel te horen was bij 3 kandidaten. Bij Eva weerklonken de toeter 3 keer, bij Kaat 2 keer en bij Martijn  1 keer. Zouden dat de 3 uitverkorene kunnen zijn? Zou Eva dan de mol zijn?

 

Tijdens de aflevering werd het 'De mol' logo meerdere keren getoond op zijn kop. Dat zou een verborgen hint kunnen zijn naar JoeriLiesbeth en Bas, die allen zonder veel getreuzel de sprong waagden. 

 

Of het lag aan het Antwerpse dialect van presentator Gilles of het was een zeer onsubtiele hint van de makers, want Gilles zei bij het avondeten dat de mol 'BAS gekozen was'. Persoonlijk vindt ik dit een veel te onsubtiele hint. Ik denk dat we Bas kunnen uitsluiten als mol.

 

In deze aflevering werd ook een mogelijk subtiele hint gegeven aan spoedarts Elisabet. In het begin van de aflevering noemde Eva Elisabeth de 'Pink Lady', vanwege haar roze kledij. Op het einde van de aflevering, bij het avondeten gaf Gilles Elisabet het roze mollenboekje, en hij droeg een bijpassende roze T-shirt. Verdacht!

 

Op het einde van de aflevering maakte ik deze Top 3:

 

1. Eva

 

2. Axel

 

3. Kaat

 

 

Dit is een snelle samenvatting van de aflevering met enkele opvallende hints. Alle hints en theorieën vat ik samen op de pagina 'Hints en Theorieën'